Duurzame isolatie: dak, wand, vloer, bodem 046 850 35 35

Hoe kan ik een wand of gevel (na-) isoleren?

Het isoleren van een wand of gevel met Isofolie betekent lucht- en dampdicht isoleren. Isoleert u een wand aan de binnenzijde dan is een luchtdichte afwerking met een ventilatiestroom aan de klimaatzijde van belang om vochtproblemen te vermijden. Isoleert u aan de buitengevel, dan geldt hetzelfde principe. Meestal is ventilatie aan de buitenzijde door de afwerking met gevelbeplating of een spouwmuur met open stootvoegen vanzelf aanwezig. Voor details kunt u de sectie met downloads raadplegen. 

Een binnenwand isoleren met Isofolie

Een veel gebruikte manier van na-isoleren van wanden is de dubbele tengel structuur. Hierbij worden horizontale tengels met een compriband op de muur gezet, waarop de Isofolie wordt vastgeniet. Daarna worden de naden zorgvuldig afgetaped. Vervolgens wordt een tweede laag verticale tengels gezet om hierop af te werken met gipsplaten of vezelcementbeplating.

Een metal-stud is ook een vaak aangetroffen alternatief om de afwerkwand op vast te zetten. Hierbij blijft dan ook voldoende ruimte om leidingen en kabels weg te werken. Zorg voor ventilatieopeningen achter de Isofolie (stootvoegen openen) bij halfsteens muren. Ook bij een plat dak zorgt u voor ventilatie boven de isolatie zodat er geen condensproblemen kunnen ontstaan. 

Gevel Isofolie