Duurzame isolatie: dak, wand, vloer, bodem

Hoe kan ik een vloer (na-) isoleren?

Het isoleren van een vloer is een éénmalige klus die met zorg moet worden uitgevoerd. U wilt immers tot in lengte van dagen profiteren van extra comfort en energiebesparing zonder omkijken. Warmte energie wordt door de reflecterende folies weerkaatst. Dit betekent een warmere vloer in de winter en een koelere vloer in de zomer. Alle door Isofolie bv geproduceerde isolatiefolies zijn geschikt voor het isoleren van vloeren. Verwerkingsrichtlijnen kunt u downloaden onder de sectie verwerkingsvoorschriften.

Isoleren onder de vloer met Isofolie

Isoleren in de kruipruimte kan met diverse materialen. Er zijn vormen van bodemisolatie (op de grond) en vormen van vloerisolatie (tegen onderkant vloer). Wij adviseren om tegen het plafond van de vloer te isoleren indien de ruimte dit toelaat. De robuuste Isofolie is hiervoor zeer geschikt. 

Een droge kruipruimte is ook belangrijk

Het is van belang om de kruipruimte droog te houden. Enerzijds door voldoende ventilatie-openingen te laten, anderzijds door toepassing van een dikke bodemfolie. Een droge kruipruimte spaart per definitie veel energie en ijzeren ophangbeugels voor (gas)leidingen roesten niet meer. Isoleren van een vloer doet u maar 1 keer. Dus dan in één keer goed toch?

 

Download hier een rendementsoverzicht vloerisolatie

 

Trifoil_Tiel_2